Skip to content
NL Sneek Landscape Edit 300dpi
Noordlease2-aug-2024 12:17:411 min read

Verbeter je bedrijfsmobiliteit in Friesland: Kansen voor MKB-ondernemers

Friesland is gedreven om de mobiliteit en het verkeer te verbeteren met de uitrol van het Regionaal Mobiliteitsprogramma (RMP) 2024. Dit initiatief richt zich op het versterken van de bereikbaarheid, duurzaamheid en veiligheid op provinciaal niveau. Voor MKB-ondernemers biedt dit waardevolle commerciële kansen om hun bedrijfsprestaties te verbeteren en tegelijkertijd bij te dragen aan een duurzamere toekomst.  

 

Friesland's visie op mobiliteit  

De RMP 2024-strategie van Friesland legt de nadruk op duurzame mobiliteit en verkeersveiligheid. Het doel is om elektrisch vervoer te stimuleren, openbaar vervoersverbindingen te verbeteren en de fietsinfrastructuur te ontwikkelen. Deze maatregelen zijn gericht op het verbeteren van de bereikbaarheid van landelijke steden en dorpen en het verminderen van de CO2-uitstoot.  

Samengevat:  

  • Elektrisch vervoer: Friesland streeft naar meer elektrisch rijden door te investeren in laadinfrastructuur.  
  • Openbaar vervoer: Friesland werkt aan verbeterde OV-verbindingen en toegankelijkheid.  
  • Fietsgebruik: Het ontwikkelen van veilige en aantrekkelijke fietsroutes is een prioriteit.  

 

Commerciële mogelijkheden voor MKB-ondernemers  

Als MKB-ondernemer profiteer je van deze ontwikkelingen door je wagenpark te vernieuwen en gebruik te maken van duurzame mobiliteitsoplossingen. Noordlease kan je hierbij ondersteunen.  

Met de overstap naar elektrische leaseauto's via Noordlease, draag je bij aan een schonere omgeving, terwijl je geniet van lagere operationele kosten en fiscale voordelen. Onze MKB-pakketten bieden een kostenefficiënte oplossing voor jouw bedrijf. Bovendien helpen we je graag met het aanvragen van eventuele subsidies en fiscale voordelen die de transitie naar duurzaam vervoer aantrekkelijker maken.  

IMAGE (30)-1

 

Meer weten over milieuzones in Friesland? 

Benieuwd hoe Noordlease je bedrijf kan helpen bij deze transitie? Neem gerust contact met ons op, onze collega’s staan voor je klaar!