Blog

Milieuzones Groningen en jouw bedrijf: wat betekent dit?

Geschreven door Noordlease | 2-aug-2024 10:16:20

Vanaf 2025 zijn milieuzones in Groningeneen realiteit . De gemeente implementeert deze zones om de luchtkwaliteit te verbeteren en de stad leefbaarder te maken. Deze verandering heeft ingrijpende gevolgen voor MKB-ondernemers in Groningen. .

 

Wat zijn milieuzones? 

Milieuzones zijn stedelijke gebieden waar voertuigen met een hoge uitstoot verboden zijn. Deze zones verschillen per gemeente, maar in Groningen betekent dit dat dieselvoertuigen die niet voldoen aan de Euro 6-norm de binnenstad niet meer in mogen. Dit heeft een directe impact op bedrijven gevestigd in het centrum van de stad. 

 

Milieuzones en jouw bedrijf  

Hoewel het een onderwerp is waar jij je vast niet graag inverdiept, is het voor ondernemers belangrijk om te begrijpen hoe deze milieuzones jouw bedrijfsvoering beïnvloeden. Heb je een wagenpark met oudere dieselvoertuigen? Dan wordt het tijd om na te denken over vervanging of aanpassing. De gemeente Groningen biedt diverse subsidies en programma's om de overgang naar schonere voertuigen te ondersteunen. 

 

Hoe Noordlease helpt bij de overgang naar milieuzones 

Bij Noordlease zien we de invoering van milieuzones niet alleen als een uitdaging, maar ook als een kans om onze klanten beter te ondersteunen. Wij bieden: 

  • Maatwerkadvies: Wij geven deskundig advies over de meest geschikte mobiliteitsoplossingen voor jouw bedrijf, zoals de overstap naar elektrische of hybride voertuigen die voldoen aan de nieuwe milieu-eisen. 
  • Flexibele leaseopties: Onze full operational lease biedt de mogelijkheid snel over te stappen naar schonere voertuigen, zonder grote initiële investering. 
  • Proactieve ondersteuning: Wij assisteren bij alle facetten van de transitie, van het aanvragen van subsidies tot het selecteren van het beste voertuig voor jouw organisatie. 

 

Maak met Noordlease de volgende stap  

Groningen maakt met de invoering van milieuzones een belangrijke stap naar een duurzamere toekomst. Bij Noordlease zorgen we ervoor dat jouw bedrijf deze stap makkelijk kan maken. Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.